Τραγικό θύμα του σχολικού εκφοβισμού

Κραυγές αγανάκτησης έχουν πλημμυρίσει το Διαδίκτυο μετά την αυτοκτονία 14χρονης Ιταλίδας που έπεσε θύμα του λεγόμενου φαινομένου του εκφοβισμού στα σχολεία (bullying).

karolina
Σοκαρισμένοι, φίλοι και συμμαθητές της νεαρής Καρολίνα Πίκιο δεν μπορούν να συγκρατήσουν την οργή τους για τον άδικο χαμό της. Κάνουν λόγο για ένα πανέμορφο, κοινωνικό, χαμογελαστό πλάσμα, το οποίο όμως έφτασε να επηρεαστεί τόσο πολύ από τα κακεντρεχή σχόλια των γύρω της που δεν άντεξε. Ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού της και αποφάσισε να κόψει το νήμα της ζωής της πηδώντας στο κενό, γεγονός που συγκλόνισε την κοινωνία της πόλης Ναβάρο και όχι μόνο.

Όσοι τη γνώριζαν καλά υποστηρίζουν ότι ήταν τα εκφοβιστικά και κοροϊδευτικά σχόλια κάποιων ασυνείδητων συμμαθητών της αυτά που την έσπρωξαν στο κενό. Πέρα από τα σχόλια όμως φαίνεται ότι υπήρξε και δημοσίευση φωτογραφιών της στο Διαδίκτυο εν αγνοία της.

Λίγο μετά την είδηση του τραγικού θανάτου της δημιουργήθηκε στο Twitter hashtag με το όνομά της, το οποίο σχολίασαν πάνω από 3.000 άτομα. «Πόσες αυτοκτονίες θα πρέπει να υπάρξουν ακόμα για να καταλάβουν κάποιοι ότι οι λέξεις έχουν βαρύτητα;» έγραψε κάποιος, ενώ ένας άλλος σχολίασε: «Αύριο θα πρέπει να επιστρέψω στο σχολείο και να ξαναδώ αυτούς τους ανεγκέφαλους… Δεν το αντέχω».