Η αλληλεγγύη στην εποχή μας

Κάντε το καλό: Τι πιο απλό; Με το να γίνετε εθελοντής σε κάποια ΜΚΟ και βοηθάτε τον συνάνθρωπο (ή συνεισφέρετε με το έργο σας σε οργανώσεις που το κάνουν) και δίνετε ουσία στον μέχρι πρότινος ανεκμετάλλευτο ελεύθερό σας χρόνο.

posnaboithisete

 

ActionAid * Action Aid: «Μαζί σας γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί, μειώνουμε τα λειτουργικά μας κόστη, κάνουμε τις φωνές μας δυνατότερες», λέει η Action Aid, η οργάνωση που έχει βάλει στόχο την καταπολέμηση της φτώχιας, υποδεχόμενη στην ιστοσελίδα της τους υποψήφιους εθελοντές της. Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση, ζητούνται άτομα για εθελοντική εργασία στα γραφεία της – δείτε τα τηλέφωνα και τις ώρες επικοινωνίας εδώ. Παράλληλα, μπορείτε να γίνετε ανάδοχος σε ένα παιδί, και να βοηθήσετε την κοινότητα στην οποία ζει να βελτιώσει την ζωή των κατοίκων της, το μόνο που χρειάζεται είναι να συμπληρώσετε την σχετική φόρμα στο site της Action Aid, και να καταβάλλετε το ποσό των 22 ευρώ τον μήνα, ή 264 ευρώ τον χρόνο.

* Γιατροί χωρίς σύνορα: Ιατρικό και μη ιατρικό προσωπικό αναζητά σταθερά η γνωστή ΜΚΟ για τα προγράμματά της, για να προσφέρουν επαγγελματικές δεξιότητες, πρακτική εμπειρία αλλά και το ενδιαφέρον προς τις κοινωνίες στις οποίες η οργάνωση παρέχει βοήθεια. Ενδεικτικά, αναφέρουμε τις εξής ειδικότητες: Μαία, ειδικός ψυχικής υγείας, αναισθησιολόγος, τεχνικός ιατρικών εργαστηρίων, νοσηλευτής, τεχνικός, οικονομικός συντονιστής, συντονιστής ανθρώπινου δυναμικού, ενώ αφορούν αποστολές από τον Εύρο μέχρι την Μέση Ανατολή. Μάθετε περισσότερα εδώ και ποια έξοδα και ασφάλειες σας καλύπτει η οργάνωση εδώ.

* Μπορούμε: Πρόκειται για το εθελοντικό δίκτυο που συγκεντρώνει προσφορές περισσευούμενων τροφίμων και τα διαθέτει σε συσσίτια, μέσα από έναν «χάρτη αλληλεγγύης». Αυτή την περίοδο, η ομάδα του δικτύου αναζητά εθελοντές φωτογράφους και κειμενογράφους, ενώ φυσικά, σημειώνει, αν θέλετε να γίνετε εθελοντές αλλά δεν ξέρετε πώς ακριβώς θα μπορούσατε να φανείτε χρήσιμοι, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο και το email που θα βρείτε εδώ. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως το «Μπορούμε» συνεργάζεται με άλλα ιδρύματα, και οι εθελοντές του έχουν εργαστεί προσφέροντας επί παραδείγματι μαθήματα σε ορφανοτροφείο, παίζοντας μουσική σε γηροκομείο, κάνοντας γυμναστικές ή μαγειρικές δραστηριότητες με παιδιά ιδρυμάτων κ.α.

* Κέντρο βρεφών Μητέρα: Το Κέντρο Βρεφών Μητέρα ποντάρει πολλά στο εθελοντικό του πρόγραμμα και καλεί τους ενδιαφερόμενους που δηλώνουν ευαισθητοποιημένοι προς τα παιδιά, να επικοινωνήσουν με το Κέντρο, ώστε να κανονίσουν ενημερωτική συνάντηση με κοινωνική λειτουργό. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως θα μπορούσατε να συνοδεύετε παιδιά για βόλτα ή να τα προσέχετε για λίγες ώρες την ημέρα.Μάθετε περισσότερα εδώ.