Γνωρίστε τη σουίτα γραφείου Libre Office στα ελληνικά

Mπορεί με το που ακούτε τη λέξη Office, το μυαλό σας να πηγαίνει στη γνωστή σουίτα εφαρμογών γραφείου της Microsoft, με την οποία είναι εξοικειωμένοι οι περισσότεροι χρήστες, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι υπάρχουν διαθέσιμες και άλλες αξιόλογες εναλλακτικές προτάσεις, οι οποίες σας επιτρέπουν να έχετε όλη τη λειτουργικότητα των εφαρμογών γραφείου στο σύστημά σας και μάλιστα χωρίς κανένα κόστος.

Το Libre Office είναι μία από αυτές, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έχει φτάσει πλέον στην τέταρτη έκδοσή του, συνεχίζει να διατίθεται εντελώς δωρεάν και παρουσιάζεται καλύτερο από ποτέ. Είναι, μάλιστα, πλήρως διαθέσιμο στην ελληνική γλώσσα.

Μερικές από τις σημαντικότερες βελτιώσεις που φέρνει η νέα σουίτα εφαρμογών γραφείου είναι η υποστήριξη των themes, τα αυξημένα εργαλεία συνεργασίας, καθώς και μία εφαρμογή Android για τον έλεγχο των παρουσιάσεών σας. Εσείς δεν έχετε παρά να επισκευθείτε το el.libreoffice.org προκειμένου να κατεβάσετε την ελληνική έκδοση της σουίτας γραφείου.

Όλα τα εργαλεία μαζί

Με το που κάνετε έναρξη της σουίτας εφαρμογών γραφείου, θα δείτε μία οθόνη που σας καλεί να διαλέξετε ποιο πρόγραμμα από όλα τα διαθέσιμα θέλετε να εκκινήσετε.  Απλώς κάνετε κλικ πάνω στο πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε .

Ένα από τα θετικά στοιχεία της εφαρμογής επεξεργασίας κειμένου, εκτός από τον ενσωματωμένο διορθωτή στα ελληνικά, είναι και η δυνατότητα αποθήκευσης των εγγράφων σας σε ποικίλες μορφές, ακόμη και του Microsoft Word, προκειμένου να μην αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα συμβατότητας με άλλες εφαρμογές γραφείου που ενδέχεται να χρησιμοποιείτε εσείς ή οι συνεργάτες σας.

Όσοι χρησιμοποιούν το Excel θα δουν ότι η διαδικασία επεξεργασίας στο Libre Office είναι παρεμφερής, με όμοιες δυνατότητες και κοινές παραμέτρους λειτουργίας

Με παρόμοια λογική, η δημιουργία παρουσιάσεων είναι εύκολη, γρήγορη, απολύτως κατανοητή σε όλους όσους έχουν ασχοληθεί με το PowerPoint

Με το Libre Office μπορείτε να κάνετε πλήρη επεξεργασία σε βάσεις δεδομένων, μέσα από την επεξεργασία πινάκων, φορμών και άλλων στοιχείων, ενώ το Interface είναι minimal και μπορείτε να το χειριστείτε με ευκολία

Σχεδίαση και υπολογισμοί

Εκτός από τη δημιουργία και την επεξεργασία των υπολογιστικών φύλλων, το Libre Office σάς προτρέπει να σχεδιάσετε επαγγελματικές κάρτες και διάφορα άλλα έγγραφα, ενώ μπορείτε να βασιστείτε και στα έτοιμα πρότυπα που έχει φορτωμένα η σουίτα για να κάνετε τις δικές σας παραλλαγέ.

Εάν επιλέξετε το Τύπος, μπορείτε να «το ρίξετε» στην επίλυση μαθηματικών εξισώσεων στην οθόνη του υπολογιστή σας –εάν, βέβαια, ασχολείστε με τις θετικές επιστήμες. Ταυτόχρονα, η επιλογή Άνοιγμα σας επιτρέπει να ανοίγετε έγγραφα που έχουν δημιουργηθεί από άλλες σουίτες εφαρμογών γραφείου.

Σε γενικές γραμμές, κανείς δεν πρόκειται να μείνει παραπονεμένος από τη λειτουργία και την επαφή του με τη σουίτα εφαρμογών γραφείου Libre Office 4.0. Είναι παραπάνω από πλήρης, κυριολεκτικά δεν της λείπει τίποτα και θα είναι αρκετή για να ικανοποιήσετε όλες τις ανάγκες που έχετε από μία σουίτα Office στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή.

Η ενσωμάτωση του διορθωτή στην ελληνική έκδοση είναι επίσης ένα από τα πλεονεκτήματα, ενώ το γεγονός ότι διατίθεται εντελώς δωρεάν αποτελεί ένα ακόμη ισχυρό επιχείρημα για να την προτιμήσει κανείς έναντι άλλων εκδόσεων επί πληρωμή.

Εάν, μάλιστα, συνυπολογίσετε ότι μπορείτε να την εγκαταστήσετε άνετα σε όλους τους υπολογιστές σας, χωρίς να σας νοιάζει εάν έχετε την κατάλληλη άδεια χρήσης, τότε πραγματικά δεν μπορούμε να βρούμε αρκετούς λόγους για να σας πείσουμε να προτιμήσετε κάποια άλλη εκτός από αυτή για τις Office ανάγκες σας.

Advertisements