Πρόσκληση για συμμετοχή στο διαγωνισμό ΛΥΣΙΑΣ

Η αρχική φάση του ΛΥΣΙΑ ξεκίνησε την  21 Φεβρουαρίου και λήγει την 21 Μαρτίου 2014

Ξεκινήστε από εδώ! (http://www.lysias.gr/procedure/first.asp?code=296FAA2059)

Ο ΛΥΣΙΑΣ είναι Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Internet, ο οποίος οργανώνεται για 18η συνεχή χρονιά. Ο διαγωνισμός διεξάγεται, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, διακεκριμένων επιστημόνων από Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Ινστιτούτα, Πανεπιστήμια, καθώς και εκπαιδευτικών απ’ όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης.

Σκοποί του διαγωνισμού

  • Η ευγενής άμιλλα μεταξύ μαθητών και μαθητριών σε θέματα τα οποία σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά τους και τις σχολικές γνώσεις.

  • Η παιδαγωγική και διδακτική προσέγγιση της γνώσης με διερευνητικό και παιγνιώδη τρόπο μέσα από το τρίπτυχο: «ΑΝΑΖΗΤΩ – ΒΡΙΣΚΩ – ΕΠΙΛΥΩ/ΑΠΑΝΤΩ». 

  • Η έμφαση στην κριτική αντιμετώπιση προβλημάτων και την ανάπτυξη δεξιοτήτων και όχι στην απομνημόνευση και παράθεση πληροφοριών. 

  • Η εξοικείωση των μαθητών με τα εργαλεία της σύγχρονης τεχνολογίας και η αξιοποίηση των εφαρμογών τους, με την απόκτηση εμπειρίας σχετικά με το διαδίκτυο. 

  • Η χαρά από τη διαδικασία της συμμετοχής σε ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι αναζήτησης και στρατηγικής.

Επιπλέον, ο ΛΥΣΙΑΣ έχει χαρακτήρα κοινωνικής προσφοράς, αφού προωθεί τη σημαντική ιδέα «Παίζω και Βοηθάω»! Για κάθε συμμετοχή οι διοργανωτές, καταβάλλουν χρηματικό ποσό σε ίδρυμα που βοηθάει παιδιά.

Για τη συμμετοχή σας στην αρχική φάση του διαγωνισμού είναι απαραίτητη η μία και μοναδική εγγραφή σας (εφόσον δεν έχετε ήδη εγγραφεί από τη φετινή ή τις προηγούμενες χρονιές).

·     Έχετε στη διάθεσή σας 3 συνολικά ανεξάρτητες προσπάθειες, στην ίδια  ή σε διαφορετικές μέρες.

·     Γνωρίζετε τις ατομικές επιδόσεις σας καθόλη τη διάρκεια αλλά και το σκορ βάσης της τάξης σας (δηλ. το σκορ του/της 300ού/ης), το οποίο μεταβάλλεται συνεχώς ανάλογα με τις συμμετοχές.

·     Μπορείτε να παίζετε (όσες φορές θέλετε) και στον Δοκιμαστικό Διαγωνισμό από εδώ ή από το μενού «Διαγωνισμοί» (για να εξοικειωθείτε με τους κανόνες).

·     Μην εξαντλήσετε και τις 3 προσπάθειές σας στην αρχή, αφήστε και μία προς το τέλος του διαγωνισμού.

·     Επιτρέπεται η συνεργασία κατά τη διάρκεια της αρχικής φάσης.

Προσοχή: οι βάσεις για πρόκριση στην τελική φάση είναι μεταβλητές, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών σας και τη βαθμολογία που κάθε φορά συγκεντρώνετε. Οι τελικές βάσεις οριστικοποιούνται στις 24.00 της 21/3/14 (με τη λήξη της αρχικής φάσης). Στον φετινό ΛΥΣΙΑ προκρίνονται στην τελική φάση οι 300 πρώτοι και πρώτες κάθε τάξης.

Ευχόμαστε σε όλους, παλιούς και νέους φίλους του ΛΥΣΙΑ καλή επιτυχία!

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε διευκρίνιση