Αυτή είναι η 13χρονη που θα ταξιδέψει στον πλανήτη Άρη

Εκπαιδεύεται από τεσσάρων χρονών για να γίνει αστροναύτης και αποτελεί την ιδανική επιλογή της NASA

13xroni1

Αν και είναι μόλις 13 ετών, είναι η επιλογή της NASA για την αποστολή στον Άρη.

Ο λόγο για την Αλίσα Κάρσον, η οποία θα ταξιδέψει μέχρι το μακρινό πλανήτη στην επόμενη αποστολή της NASA.

Η 13χρονη Αλίσα κατάγεται από τη Λουιζιάνα των ΗΠΑ και είναι το μόνο άτομο, που έχει παρακολουθήσει και τα τρία συνέδρια της NASA. Ήδη από ηλικία τεσσάρων ετών εκπαιδεύεται για να γίνει αστροναύτης, ενώ δηλώνει αποφασισμένη να είναι ο πρώτος άνθρωπος, που θα ταξιδέψει στον Άρη.

Η 13χρονη μιλάει ισπανικά, γαλλικά και κινέζικα, και συχνά ανεβάζει tweets σχετικά με τα ταξίδια της στην NASA από το στρατόπεδο εκπαίδευσης, καθώς και τις ομιλίες, που δίνει για να εμπνεύσει τα άλλα παιδιά να επιτύχουν τους στόχους τους.

«Έχω σκεφτεί άμα μεγαλώσω πως θέλω να κάνω διάφορα επαγγέλματα, αλλά αυτό του αστροναύτη ήταν πάντα πρώτο στη λίστα μου» λέει η 13χρονη.

«Δεν θέλω να βρεθεί κάποιο εμπόδιο στο δρόμο μου και να με σταματήσει από το να πάω στον Άρη. Η αποτυχία δεν αποτελεί επιλογή» τονίζει. «Αυτή είναι η ιδανική ηλικία για να γίνει μια μέρα ένας αστροναύτης και τελικά να ταξιδέψει στον Άρη» δήλωσε ο Πολ Φόρμαν από τη διαστημική υπηρεσία, στο BBC.

Ο πατέρας της 13χρονης λέει ότι έχει συζητήσει με την κόρη του εκτενώς την αποστολή στον Άρη, καθώς και για την πιθανότητα να μην επιστρέψει ποτέ. «Έχουμε βγάλει έναν προγραμματισμό για τα επόμενα 20 χρόνια, ξέρουμε σε τι εκπαιδεύεται, που μάλλον θα συμμετάσχει σε μια αποστολή στον Άρη το 2033» είπε ο πατέρας της.

Advertisements