Ένας υπολογιστής σε stick από την Intel

H Intel παρουσίασε έναν ολόκληρο υπολογιστή σε ένα stick, με λειτουργικό σύστημα Windows 8.1 ή Linux, ανάλογα με τις επιλογές του χρήστη. Το Intel Compute Stick δεν θα στοιχίζει περισσότερο από 150 δολάρια στις ΗΠΑ, ενώ με τη σύνδεση HDMI που προσφέρει, μπορεί να μετατρέπει οποιαδήποτε οθόνη σε κανονικό υπολογιστή, άμεσα και χωρίς ανάγκη περαιτέρω καλωδίωσης. Αυτή είναι και η βασική διαφορά του με προτάσεις όπως είναι το Amazon Fire Stick, ή το Google Chromecast.

Ο λιλιπούτειος υπολογιστής της Intel είναι εξοπλισμένος με WiFi, Bluetooth και θύρα USB, ενώ δεν του λείπει ούτε η επέκταση της μνήμης του με τη χρήση καρτών microSD. H έκδοση με λειτουργικό Windows 8.1 θα είναι εξοπλισμένη με μνήμη RAM 2 GB και αποθηκευτικό χώρο 32 GB, ενώ η έκδοση με λειτουργικό σύστημα Linux θα έχει μνήμη RAM 1 GB και εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο 8 GB. Αυτή θα είναι και σημαντικά φθηνότερη, καθώς θα στοιχίζει 89 δολάρια στις ΗΠΑ.

Στη Linux έκδοση, το λειτουργικό θα είναι Ubuntu. O επεξεργαστής στο εσωτερικό και των δύο εκδόσεων θα είναι ο τετραπύρηνος Intel Bay Trail Atom Z73735F. Το Compute Stick αντλεί ενέργεια από μία θύρα micro USB, όπως ένα smartphone που φορτίζει, ενώ θα είναι διαθέσιμο στην αγορά από τον Μάρτιο του 2015 και μετά, όπως ανακοινώθηκε στo Consumer Electronics Show.

Advertisements