Το γράμμα της 22χρονης μαθήτριας: «Δεν αντέχω άλλο, δεν αντέχω αυτό που ζω»

«Δεν αντέχω άλλο. Δεν αντέχω. Οι συμμαθητές μου με κοροϊδεύουν». Αυτή είναι μία από τις φράσεις που περιέχονται στο δισέλιδο σημείωμα που άφησε πίσω της η 22χρονη Μ., η οποία μαχαίρωσε σε κατάσταση αμόκ τρεις συμμαθήτριές της στη Τεχνική Σχολή του ΟΑΕΔ στου Ρέντη.

Το περιστατικό συνέβη χθες στις 16.50 όταν ξαφνικά η 22χρονη έβγαλε εν ώρα μαθήματος από την τσάντα της ένα μαχαίρι, πετάχτηκε από τη θέση της και άρχισε να μαχαιρώνει στα χέρια τις συμμαθήτριές της.

Τα θύματα, δύο νεαρές από την Αλβανία και μία Ελληνίδα, μεταφέρθηκαν στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί τους έκαναν ράμματα. Ο καθηγητής τους την ώρα της επίθεσης τελείωνε την παράδοση του μαθήματος και δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Η τελευταία του κουβέντα πριν σηκωθεί όρθια η 22χρονη ήταν: «Μήπως θέλετε να ρωτήσετε κάτι άλλο;».

Η χθεσινή επίθεση θύμισε στους αστυνομικούς την περίπτωση του 19χρονου Δημήτρη Πατμανίδη, ο οποίος στις 10 Απριλίου 2009 πυροβόλησε στην ίδια Σχολή στην οδό Πέτρου Ράλλη τους συμμαθητές του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Ο Πατμανίδης, δευτεροετής σπουδαστής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Αυτοκινήτου, είχε εμφανιστεί στις 8.30 το πρωί στη Σχολή του, μπήκε μέσα με προτεταμένα δύο περίστροφα γεμάτα, ενώ στη ζώνη του είχε περασμένο ένα μαχαίρι. Πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά έναν 18χρονο συμμαθητή του και δύο εργάτες. Ο ίδιος υπέκυψε περίπου δύο ώρες από τη στιγμή που αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι λίγες δεκάδες μέτρα μακριά από τον ΟΑΕΔ.

Συνολικά στα όπλα, στην τσέπη και την τσάντα του είχε 83 σφαίρες, από τις οποίες οι 66 βρέθηκαν στην τσάντα του, μαζί με ένα πτυσσόμενο στιλέτο και ένα χειρόγραφο σημείωμα 30 γραμμών με το οποίο «εξηγούσε» τους λόγους του μακελειού που ετοίμαζε.